Upeita musiikkifestareita ympäri maailmaa

Kesästä voi Suomessa nauttia erilaisilla musiikkifestareilla. Sadeviitta ja villapaita ovat takuuvarma festarivarustus, jotka kannattaa pakata reppuun mukaan myös ulkomaisille festareille lähdettäessä. Ulkomaisia festareita onkin tarjolla joka vuosi yhä enemmän, ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkifestarinsa.

Nuori Coachella viehättää

Coachella on noussut USA:n merkittävimmäksi musiikki- ja taidefestariksi, joka pidetään vuosittain Empire hevospooloklubilla Kaliforniassa. Se järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna yleensä huhtikuussa ja lippujen ennakkomyynti alkaa edellisen vuoden kesäkuussa. Kumpikin viikonloppu pyritään järjestämään identtisesti, samoilla esiintyjillä, sekä taidetapahtumilla. Coachellan kuudella lavalla esiintyy sekä nimekkäitä että nousevia bändejä, ja eri musiikkityylit ovat edustettuina laidasta laitaan.Taideinstallaatioita ja veistoksia on ripoteltuna ympäri Coachellan festarialuetta. Ne ovat hyvin moderneja sekä interaktiivisia, ja useat on tilattu varta vasten festaria varten. Coachella on suuri tapahtuma, jonne tulee festarikävijöitä ympäri maailmaa sekä kuuntelemaan, katselemaan että näyttäytymään. Vuoden 2016 kuuluisimpia esiintyjiä olivat mm. Sia, Ice Cube, Ellie Goulding sekä Guns N’Roses. Vaikka vuoden 2017 esiintyjiä ei ole vielä julkistettu, on lippujen ennakkomyynti jo aloitettu.

Oktoberfestin ystäville

Oluen ystäville on tarjolla oma festivaalinsa, Atlantic City Beer and Music festivaali, Yhdysvaltojen New Jerseyssä. Maan parhaaksi olutfestariksi mainittu kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa musiikkia ja erikoisoluita sekä oluen asiantuntijoille että oluiden maisteluun vasta totutteleville. Tätä festaria ei siis todellakaan kannata jättää välistä ensi vuonna! Vuoden 2016 festareilla saattoivat festarikävijät tavata myös PokerStars-tallin pokerinpeluun ammattilaisia ja pelata heidän kanssaan hauskoja ulkopelejä, kuten hernepussin heittoa. Pokerstars-sivustolla voi tutustua erilaisiin peleihin, tarjolla on nimittäin ilmainen Holdem, tai päästä mukaan pelaamaan live-tapahtumiin, kuten European Poker Tourille.

Vaihtoehtoisia festareita

Sonar-festivaali on Espanjan Barcelonassa järjestettävä nelipäiväinen elektronisen ja progressiivisen musiikin sekä modernin taiteen festivaali. Kumisaappaita ja hyttyssuojaa ei tälle festarille tarvitse pakata mukaan, sillä se on joka kesäkuussa järjestettävä kaupunkifestivaali Barcelonan keskustassa. Telttaa ei myöskään tarvitse varata mukaan, sillä majoituksen voi järjestää mukavasti jossakin Barcelonan lukuisista hotelleista tai hostelleista. Festivaalilla on kaksi tapahtuma-aluetta, yksi päivätapahtumalle (Sonar by Day) ja toinen iltatapahtumalle (Sonar by Night). Erilaiset taideinstaallatiot ja videotaideprojektit vuorottelevat alan kuumimpien musiikkiartistien ja dj:n kanssa. Lavalla on nähty mm. Fatboy Slim, Richard Hawtin sekä Ben Klock. Festareille on 16 vuoden ikäraja.Maailmanmusiikkia tarjoaa Mawazine-festivaali, joka järjestetään Rabatissa, Marokossa vuosittain toukokuussa. Esiintyjäkaarti on kansainvälinen ja konserteissa voi kuunnella kaikkea fuusiorockista kolumbialaiseen cumbia-musiikkiin. Festivaali vetää esiintyjiksi myös kansainvälisiä pop- ja rocktähtiä, ja festareilla ovatkin esiintyneet muun muassa Rihanna, Stevie Wonder, Usher sekä Kanye West. Mawazine tarjoaa 90 esiintyjää seitsemällä lavalla ja onkin siten maailman toiseksi suurin festivaali, vetäen on vuosittain jopa kaksi miljoonaa kävijää. Mawazine tuokin yhteen yleisöä, esiintyjiä ja musiikkia lähes kaikista maailman maista ja kulttuureista.

Mutaista menoa Somersetissa

Euroopassa on tarjolla perinteikäs Glastonbury-festari, joka järjestetään vuosittain kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Somersetissa, Englannissa. Vaikka esiintyjinä on nähty tähtiä Jamiroquaista Dolly Partoniin, on festari uskollinen hippi- ja vastakulttuurijuurilleen. Se järjestetään valtavalla pellolla, joka englantilaisittain muuttuu väistämättä sateen ansioista mudaksi hyvin pian. Mutaisen pellon lisäksi festari on kuuluisa myös sen yhteydessä järjestettävistä teatteri-, tanssi-, kabaret- ja sirkusesityksistä. Glastonburyn kaupunki tunnetaan paitsi musiikista, myös historiallisista nähtävyyksistään, joista monet liittyvät Kuningas Arthurin legendaan.

Kaukomatkailijalle sopivia festareita

Jos ei halua maksaa sisäänpääsystä ja on valmis matkustamaan maapallon toiselle, kannattaa katsastaa Kolumbian Bogotassa järjestettävä Rock Al Parque. Musiikkitarjonta on näillä festareilla astetta raskaampaa, sillä musiikkigenreistä ovat edustettuina ska, metalli, hardcore sekä punk. Festareilla nähdään Latinalaisen Amerikan bändien parhaimmistoa sekä kansainvälisiä tähtiä. Esiintyjiä ovat olleet mm. Sepultura sekä Napalm Death. Vuosittain heinäkuussa järjestettävän festarin kävijämäärä on ollut parhaimmillaan 400 000.Splendour in the Grass on kolmipäiväinen musiikkifestivaali, joka järjestetään vuosittain heinäkuussa Byron Bayssa, Australiassa. Vaikka ilma on kylmä, saapuu tapahtumaan kävijöitä ympäri maailman. Monipuolisen musiikkitarjonnan takaavat sekä kansainväliset tähdet että nousevat nimet. Paikalle mahtuu noin 30 000 kävijää, ja liput myydäänkin tavallisesti loppuun muutamassa tunnissa. Esiintyjälista on läpi historiansa ollut vaikuttava, sillä festareilla on nähty mm. Coldplay, Lily Allen, Kanye West, The Smashing Pumpkins, Mark Ronson sekä The Cure. Jos haluaa taukoa musiikista, voi mennä vaikkapa surffaamaan tai muuten ihailla paikan upeita rannikkomaisemia.