Opi mainostamaan musiikkiasi itse

Tänä päivänä kuka tahansa lahjakas muusikko pystyy mainostamaan tuotantoaan itsenäisesti joko sosiaalisen median tai oman aktiivisuuden kautta. Niin ikään televisiossa pyörivät kykyjenetsintäohjelmat ovat erinomaisia alustoja uusien artistien löytymiselle ja omien taitojen esittelemiselle. Tie ammattimuusikoksi ei kuitenkaan ole yhtä hieno ja hohdokas kuin televisiokamerat ehkä antavat ymmärtää.

Digitaalinen media on muusikon paras ystävä

Ensimmäiseksi muusikon täytyy käyttää hyväkseen internetiä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla tavalla. Erilaiset suoratoistosivustot, kuten Deezer ja Soundcloud, mahdollistavat musiikin lataamisen ilmaiseksi palveluun. Sivustojen linkkejä voi käyttää myöhemmin myös promootiovälineinä ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Muista laittaa ne julkiseksi, jotta musiikkia voidaan jakaa eteenpäin.Myös sosiaalinen media on niin suosittua tänä päivänä, että jos muusikko ei ole Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa, häntä ei ole olemassakaan. Selkeät ja paljon tietoa sisältävät henkilösivustot sosiaalisen median kanavissa toimivat helppoina markkinointikeinoina sekä välineinä olla yhteydessä kasvavaan fanikuntaan.

Tee itsellesi promootiopaketti

Muusikko tarvitsee itselleen live-keikkoja, joka onkin parhain tapa mainostaa musiikkiaan, mutta ei ainut. Keikat voivat houkutella paikalle myös levy-yhtiöiden edustajia, joten tällöin on hyvä pitää valmiina pientä mainospakettia, jota voidaan jakaa halukkaille. Se tulisi sisältää pienen esittelyn itsestään tai bändistä, tietoa aikaisemmasta menestyksestä, yhteystiedot, värivalokuva ja jonkinlainen demo omasta musiikista. Ennen musiikkia jaettiin CD:n muodossa, mutta nykyään samaiseen tehtävään riittää esimerkiksi näppärät USB-muistitikut. Muista ottaa myös levy-yhtiöiden edustajien tiedot ylös ja soita perään kysyäksesi tilannettasi.

Aloita oma nettisivu tai blogi

Kaikilla menestyneillä artisteilla on kotisivut, joiden kauttaan pystytään jakamaan uusinta musiikkia, tietoutta seuraavista keikoista tai kiertueista. Oman nettisivun luominen ei siis ole koskaan hukkaan heitetty sijoitus. Sen oheen voidaan muodostaa blogi, jossa muusikko voi kertoa omasta elämästään ja samalla tehdä itsestään helposti lähestyttävän. Sivu ja blogi voivat itsessään herättää mielenkiintoa.

Lahjonta tehoaa aina

Keikat ovat elämys, jota voidaan helposti parantaa jakamalla ilmaisia mainostuotteita: paitoja, CD:tä, huiveja, kyniä, mikä vain sopii tilanteeseen. Huikeat elämykset herättävät reaktion, jota halutaan jakaa myös muiden kanssa ja samalla se tuo uusia kuuntelijoita. Mainostuotteissa pitää olla mukana yhteystiedot tai kotisivun osoite, josta voidaan seurata muusikon edesottamuksia.